Wednesday, June 10, 2009

LAKETOWN RESORT-ECOPARK (ACTIVITY 2)

lepas je gi orang utan island, we all terus shoot ke Ecopark. tempat ni ala2 mini zoo. Binatang2 yg ada kat sini semuanya jinak2. Infact there are certain animals you can come closer to mcm rusa, hamster, guinea pig, merak and more. Kalau tak silap saya, haiwan merbahaya yg ada kat sini cuma buaya dan ular sawa. Punyalah beso...malas pulak tu..asyik membuutaaa aje..hahaha!!
meh tengok gambo2 yg dah saya sediakan ye



ni masa kasi makan ikan. fullamakkkk....berebut2 depa makan!!



belakang tu kambing gurun kot. hehehe




nama mamat ni binturung ye.



merak kayangan...hehehe



animal show...



wani n gibbon



ikram n iguana



binturung lagiiii



minah ni nak bergambo ngan gibon...tapi takuttttt!!!



ni satu lg yg best...kasi makan rusa...besttt!!!! jinak2 rusa kat sini, rasa nak bawak balik buat pet aje..hihihi




kandang arnab...pelawat dibenarkan masuk untuk beramah mesra ngan arnab2.




anak2 saya seronok betul 'mengerjakan' arnab2 ni..saya pun gak !!!




squirrel monkey...time ni tgh kasi makan kuaci...gelojoh seh!!!



belatar belakangkan kampung air..next time nak dok sini pulak le.




kampung air...cantik kann!!!


so..ini lah antara gambar2 kami sekeluarga di ecopark. Aktiviti terakhir kami ialah chairlift. another interesting thing to xperience. I'll post it in next entry k. choww!!!




30 comments:

Sasha said...

bestnyer!!! next time pegi sha pun nak buat aktiviti2 tu... Kg Air mmg cantik, kan?.... satu ari nnti sha pun tringin nak stay one night... kalau big family mcm kak Ain syok ler stay kat sana...

p/s:yay!! dpt gak tgk kak Ain.... Vogue giteww... psst... Sha dah save gambar kak Ain dlm laptop Sha... boleh, yea....

ima said...

seronoknyaaa!!!! makan angin dan dapat bermain dengan haiwan2 jinak...anak2lah yang lebih gembira mempunyai pengalaman manis sebegitu...

akhirnya dapat jugak tengok wajah ain yang manis tu...hehehe

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

waaaaa besttnye tempat niii...rugi tak pegi aritu....paling best tgk skylift tu...hiks...;D

zureen @ mama said...

Nampak juga akhirnya wajah kak Ain walaupun dr jauh..

Berapa harga hotel resort kat sana ye ??Teringin jugak nak pergi..(Ke ada harga package family??)

NORHAYATI BERAHIM said...

ain salam
Skycycle tu ain..ingat lagi, pembantu rumah akak kayuh akak dok depan..bila abis aje, dia menangis2 bukan sbb penat tapi takut, aku pun sebenarnya takut juga..keh.keh..

Suzi said...

seronokx2...nanti blh pergi sana.

hihihi akhirnya dpt juga tengok kak ain...bak kata sasha vogue giteww, nanti kalau selisih kat jln dah blh kenal kot ...

Shais said...

kalau anak2 saya tengok gambar kak ain dan family bercuti ni mesti diorang ajak pergi...

lepas ni saya nak listkan.

ain said...

sha...mmg best sha!!selalunya asyik gi themepark aje.

psst..kak ain vogue ekh..???kihkihkih

ain said...

ima..ni holiday we all yg paling pendek dan terkejar dgn masa but very enjoying!!! muka ain manis ekh..??hehehehe

erin..best tpt ni, selain ada skycycle (sori..bkn skylift) ada gak chair lift. tu lg best but akak tak naik le. takuttt!!!

zu...hihihi...nmpak gak ekh muka akak akhirnya. actually hubby x berapa setuju kalu akak xpose gambar akak atau dia. kalu anak2 okay la. hmm...hotel yg we all stay tu RM400 per nite. akak tak tau le tu family pakej ke tak dear.
tau everything settled aje..hihi

kak yati...skycycle ekh..???hehe, terslh sebut pulak. betul tau kak, mula2 mmg takut siap warning hubby jgn kayuh cepat2. takut tergolek.kihkihkih!dah le kita org berempat satu skycycle tu.

su...pergi su..jgn takk. su lagi dekat. akak vogue ekh..??pandai le su.

shais...masuk list cepat2. bdk2 gtee suka. dia punya themepark ada 2. 1 utk children, 1 utk adult. themepark depa pun ala2 sunway lagoon.

INTAN RH said...

Kak Ain, sure best naik skycycle tu...budak2 suka.. :)

Na Shari said...

Gebu sungguh si gibbon itu...

Yahoo...dapat tengok muka akak...Comey la kak...

maza said...

tak dapat pergi, dapat tengok dalam gambo ni pun dah rasa mcm nak pergi sesangat..

hehehe

ain said...

intan...skycycle ni mmg best..rugi kalau x cuba. lg 1 is chairlift. haa yg ni akak tak naik ler..gayat seh!!

Na...kat sini byk binatang2 yg jinak2. tu yg bdk2 seronok..lg2 rabbit. habis semua kena 'cekik' ngan bdk2.

maza...bawak lah anak gi sana. sure enjoy punya lah. sambil2 tu boleh le honeymoon. tambah lg sorang ke..hahaha

Uncle Lee said...

Hello Ain, wow! Really beautiful pictures, of your kids and the Eco park.
I suka the last pic of the homes on the water, beautiful.
I must visit this place when next balek kampong.
Your kids have their mom's attractive good looks, *wink*.
Have a pleasant weekend, Lee.

ain said...

lee...thnx for dropping by. Laketown is really a nice place. Dont forget to visit this place when you balik kg nanti.

psst...I have the attractive good looks..???hihihehehahahaa...

yginsaf4 said...

ammvoiii nampak sipi jerr abang mae tewww.. sakannns

Wanida said...

bestnyer....nak pi gak...

Mama Mya said...

waa bestnye akak jalan2.. meriahnye rasa nak masuk jek dalam gambo2 tue hihihi

re = kak ari nie anniversary akak gak ke?

happy anniversary tuk akak juga semoga bahagia n kekal selama-lamanya.. amin :)

bestnye sama date ngan anniversary akak hihihi

zue said...

waktu cuti2 sek begini...ramailah org gi melawat sedara kat zoo.
tak trkecuali dgn akak juga.

akak lum upload gambo..tgh busy sikit.

idasm said...

salam kak ain.. wah seronoknya jalan2 sambil tengok binatang. tapi skycycle tu sure lenguh yea kak.. lagi satu kampung air tu macam menarik aje kak...

SRISUFI said...

salam kakak,

apa khabar?

seronoknya mereka dibawa berjalan..nanti sri mahu jengah rumah no.2 akak yang ada masak2 tu ye.

;)

kayteeze said...

Bestlah... dapat jenjalan. Tapi banyak gambor yang kak tie tak nampak... rugi lak, hehe...

PenMerah said...

Bestnye...dapat bercuti ngan family..
cuti-cuti malaysia gitu..

maza said...

uwakk.. nak jenjalan sambil honeymoon dengan budak2 (3 thn dan 5thn) yg tgh nak naik ni.......... aderkkk

baik tak payah ler.

baru terkeseng-keseng nak dekat bini, dah ada yg berteriak dari jauh..."Ibu!! Nak ibu!!! Ayah tepi, ayah tepi.."

paling sadis, "ayah tidor bawah ekk, ayah dah besor... kaos tak muatlah ayah..tidur bawah ekk"

aderkkkk...

Tirana said...

Ain...

Seronoknya tengok kampung air tu.. Kak tirana kalau bermalam di situ selalu tinggal di service apartment, tak pernah lagi duduk di kampung air tu. Next time boleh cuba kot..hehehe

Faridah Hassan said...

Sure seronok gila pi bercuti bila anak2 dah makin membesar kann.. Xsabar nak tunggu Syifa dan Suhaib besar sikit

NoRT said...

kluarga bahagia..... best nye dik

Framestone said...

out of topic--> nk pinjam kete kite x?? sure asik full tank je akak isi kan he...23x bahagia saya huhuu

azah said...

sukernya tgk kg air tu..mcm kat oversea kan...lama tak pegi zoo..anak2 dah besar, mereka tak minat dah..

Mak Su said...

seronoklah tempat ni :D