Wednesday, June 17, 2009

LAKETOWN RESORT (LAST EPISODE)

last day kat laketown resort, Mr Fix-a-lot and anak2 try naik chairlift
saya tak nak naik dan tak akan naik..soriii...penakuttt!!!
teringat masa naik roller coaster kat sunway lagoon tahun lepas, turun je roller coaster kepala dah senoneng, pas tu muntah 4 cups of big gulp..buat malu aje
anak2 siap ketawakan
so... thnx but no wayyyy...hihihi
chair lift ni merentasi kawasan the
mepark n ecopark
so you can see the whole themepark/ecopark from the sky
depa kata besstttt...rugi ibu tak naik
tak pe la....tak kempunan punnnnn...
sapa2 yg pergi nanti kalau nak naik bendaalah ni, naiklah waktu petang
kalau pagi2 tu...panas terik sehhhhhh
berpeluh sakan...adoiiiii

overall...holiday kali ini sungguh menyeronokkan wlu pun terikat ngan waktu
yg paling penting, anak2 enjoy
Insyaallah kalau ada rezeki, lain
kali pasti nak dtg lagi



kat pintu masuk resort


22 comments:

Tirana said...

Amboi Ain...panjangnya cuti..hehehe..leganya rasa..hehehe

Ainazli said...

asyik gambor anak2 maner gambor maknya nie..heheheh..

Sasha said...

Rugiler x naik chairlift... Chairlift kan tak seseram mcm naik rollercoaster... kak Ain gayat erk?... hehehe... Lepas bercuti sure senang hati/ringan kepala otak nak memulakan hari baru di rumah... kembali semangat baru, terapi yg baik utk badan & minda....

zureen @ mama said...

Nampak seronoklah bercuti disana..
Nak ajak hubby pergi jugalah satu masa nanti(bilalah tu agaknya..)

lemongrass said...

hehehe Kak Ain,
naik chair lift pun takut ye? :-). I chair lift tak takut langsung lah but roller coaster tu, mmng kecut perut, bayar $1000 pun I tak sanggup nak naik :-)

ima said...

lamanyer cuti baru habis ye....hihihi
seronoknyeeee!!!!!!!!!
macam2 ada...

Uncle Lee said...

Hello Ain, beautiful photos. Di mana this theme park? KL?
You sure got great looking kids.
Have a great weekend, Lee.

ain said...

kak Tirana...hehehe...cuti 1 hr setengah aje, nak post tu yg makan tahun. malassss!!!!

Ain....maknyer model tua..x yah le masuk. kang spoil the story aje.hihi

sha...akak takut lah sha. dah lah open cam tu aje. dulu masa naik cable car yg tertutup kat genting pun takut giler. apa lg open cam tu. no..no..no!!

zu...mmg seronok zu. pergilah, selain hotel, ada kat service apartment. lg sng bawak family. cuma jauh dr themepark la. kena drive. hotel akak duduk tu, dpn themepark aje, bdk2 sng kluar masuk.

min...mmg takut. takut jatuhhhhh!!!

ima...cuti posting yg lama.hahaha

Lee...tempat ni kat Bukit Merah Perak. Balik cuti nanti, jangan lupa ke sana.

yginsaf4 said...

minah jeliter macam emak dierrr.. kanns.. maner gambo abang mae sipi sipi pon takdok erk.. ikiki

maza said...

wah! naik kerusi angkat itu mcm naik kerusi kat Amsterdam ler..tak pun kat Swiss ..huhuhu

alahai masa kita budak2 dulu yg main salji, kita naik ni ler ke atas bukit sinun..
huuhuh

(maza: erk! naik kapal terbang pn dah takut, ada hati ke oversea.. wakakaka.. apalah aku ni heheeh)

Suzi said...

beatlah kak ain...nanti balik blh pergi...lg pun dekat.
kak ain saya pun penakut gak...pernah gak muntah2 naik 'kapal' berayun tu...hihihi

kuIna LadyInRed said...

ada cerita bersiri berepisod mcm drama kat tb lak.......

tuan rumah punya gmbr xdak pun... tercari2 la...

ain said...

me...mak die lagi jeliter loh..kihkih
abang mae pesannn...no pictures of his! nanti dia tak kasi blogging lg. huwaaa!!!!!

maza..awak gayat gak ke..??ciss..tak macho ler!!!hihihi

su...akak ni mmg penakut, then cpt panik. nanti balik msia..bawaklah anak2 ke sini. bestt!!!

kuina...mcm drama pulak ekh.hihi
gambo tuan umah ekh..???sat2 ahh.. nak kena edit sana sini dulu lah, tu yg maleh.hehe

kayteeze said...

Jelesnya.........bilalah kak tie dapat merasa jenjalan gitu..huhu...

Maza ooii (tumpang lalu ain) , bukan dulu maza study kat oversea??

maza said...

tie - memang ada, study kat over the sea kat Langkawi jerk. tu pun tiga hari dua malam.. hehhehe

study pasal keindahan Pulau lagenda itew jerk.......

wakakaka

(psst: maza study hanya sempat overriver jerk.. huhuhu)

ain said...

kak tie...gi la kak tie..dekat aje ngan tpt kak tie. seronok tau!!!!

maza...tu study over the selat aje!!!hehehe

fazemy said...

Cam iklan zoom malaysia dah bunyinya. Nampak best..lg2 bawak budak2 kan..hermm nak pergi jugakla nnti kat sini. asyik lalu bwh signboard dia je. hiks.

p/s: Kak ain..sofa tu dh smpai..ala yg biasa je..bukan english style. cam sofa moden cuma bungn unt kusyen dia tu cam berbunga2..itu aje. biasalah klw beli tgk catalogue..indah khabar dari rupa(^_^)

zue said...

lepas ni nak gi mana pulak?

ain said...

emy...alhamdulillah..really enjoy the trip. akak dh gi sunway lagoon, rasanya akak lbh enjoy yg ni kot. sunway tu padat ngan manusia. tensen!!

p/s...okay lah modern2. emy pun suka yg simple2 aje kan. happy snuggling!!

kak zue...pegi mana ekh pas ni..?? igt nak gi genting lg. nak gi sabah bdk2 x nak. they all nak genting dulu!

SRISUFI said...

Kakak..

RINDU

Apa khabar akak?

semoga semua nya baik2 ye.

ain said...

sri...miss u too!!!!!

kayteeze said...

Eh... dekat ke? Kak tie kan dok ganu... agak2 berapa jam boleh sampai??