Wednesday, June 3, 2009

LAKETOWN RESORT-ORANG UTAN ISLAND (ACTIVITY 1)

Minggu lepas saya n family pergi ke Perak menghantar pengantin. Alang2 dah ke Perak, we decided to take a short holiday at Laketown Resort Bukit Merah. Kat sini main attraction is the water theme park la. Tp selain tu ada gak Eco-park ,pulau Orang Utan and chair lift. So...aktiviti pertama yg we all buat ialah pergi ke Pulau Orang Utan. Nak ke POU we all naik bot dan terletak tidak jauh dari tanah besar. Seronok pulak tengok cara hidup dan aktiviti2 orang utan di sini. Meh kita layan gambar....!!


ini lah antara gambar2 orang utan yang sempat di ambil.
cute kan!!!

lepas gi Pulau Orang Utan ni, we all pergi pulak ke Ec0park mini zoo. Tungguuuuuu!!!

25 comments:

nekPP said...

si atan dah xdek agaknya yerrkkk hehe ;p;p

maza said...

welcome home... huhuhuu

INTAN RH said...

Wah kak, beh ni...sy mmg suka adventure mcm ni. Brapa kena bayo nak msuk island ni?

Na Shari said...

Kampung Abang dekat je dengan Bukit Merah ni...tapi Na tak pernah pun gi sana...Takpe la, tunggu ada anak nanti...baru la seronok gi sana...

NORHAYATI BERAHIM said...

salam ain
alah..alah comelnya si honey pakai scarf cam tu..cutenya...

ain said...

beb....xcited betullah tengok orang utan dekat2 ni. lg2 baby org utan.hihi

maza...tq3..tu hari sempat gi umah kwn hubby kat penang. hobby dia pun mcm awak gak..suka merempit. baru pas balik merempit ke phuket. tengok motor dia...takut seh..beso giler, hubby kita cuba le naik..terus cramp kaki nak control motor.hehehe

intan...it is a nice place. mula2 akak ingat just water theme park, upernya ada benda2 lain yg so enjoying. malam2 ada show org main api n tarian kebudayaan. so happening. mknpun x mahal. life is so low there. akak ngan hubby ketawa bila byr sarapan utk 2 org just RM5.50. so cheap! no way kat jb ni bfast utk 2 org mcm tu.

Na...tak yah 2ggu ada anak pun na boleh gi gak tau. ada few newly wed couples yg akak nmpak. klu tak nak mandi manda, na boleh gak naik skylift atau chairlift.best..tp akak tak naik le chairlift. gayat.hihi

ain said...

kak yati...honey mmg kena pakai scarf baru nmpak girlish sikit. kalu takkkk....botakk mcm boy pulak.hihihi

psst...sabtu saya mai The Mines. jumpa akak kat sana ekh.

ain said...

Intan...lupa lak psl byran tu. maap le dear, mmg akak tak tau..lupa lak nak tanya hubby. yg pasti ada pakej nya la. mcm we all..amik semua sekali, themepark, ecopark n org utan island. utk chair lift..kena byr lain, x silap RM5. murah kan..?? tp soooo enjoyable!!akak x naik la.hehe

Charlotte Arphenee said...

urmm... best nyer dpt bercuti kak. jay nih tak tau la bila leh nak melarik kan diri dari opis nih... huhuhu

princessharyati said...

nak tgk gambar mummy honey ler ...

Sasha said...

Salam Kak Ain...

Wah!! Sonok cuti2 sekolah ni... gi jln2 ngan famili... jauh lak tu.. ke Utara... Sha dah pernah pergi sana 2 kali... siap bermalam lagi... tp tak berkesempatan nak melawat Orang Utan Island... ada je hal lain... kalau best, nnti nak pergi jugaklah...

Tp Sha serik betul ngan water park dia... memanjang penuh!! tak fun nak main air berebut2 mcm tu...

p/s: ke mana pulak lepas ni?

NoRT said...

wahhhh...org utan pon da pakai pampers ye... Brypers ke Mami Poko?...huahuahua

zue said...

suka nengok baby org utan hisab susu botol...dah mcm org lagaknya.
hehehe.

ain said...

jay...cuti2 ni more pd anak2 je sebenonya. akak tak suka sgt main2 air ni. maleh betul basah2.

yatt...gambo mummy honey ye..??? kihkihkih

sha...akak tak mandi pun. hubby n anak2 aje. tempat dia besar tp x leh le lawan sunway lagoon, lg beso!!!

nort..terima kasih sbb singgah blog saya. kalau baby org utan tu minum similac susu mahal, mau gak pampers dia cap mahal2 kot.hihi

kak zue..mmg betul2 mcm baby orang tau kak. siap ada bantal bucuk lagi.hehe

mother of two said...

wa... cuti2 malaysia nie. pertama jejak kat sini tahun 2003..seronok tapi panas skit cuacanya...upload gmbr byk skit yer

idasm said...

kak ain.. seronok kan jalan2.. ida pun suka... orang utan tu siap ada surat beranak ye.. hihihi...

Tirana said...

Wahhhh...seronoknya melepak kat bukit merah..kak tirana dah banyak kali ke sana..Asal balik aje ke perek, mesti singgah situ..Kadang2 bermalam di situ sekali..

SRISUFI said...

salam kakak..

alalala comey2 belaka orang utan tu..

selamat bercuti kak..selamat hari bapa buat hubby akak

zureen @ mama said...

Anak org utan pun ada bantal busuk jugak ye???
Comel pulak melihatnya..

yginsaf4 said...

sonoknyerr abang mae tewww.. salamms akak ain dr me dikejauhannns

maza said...

dah lama menunggun ni...mana keratan cerita selanjutnya ain?!

aderkk

huhuhu

ima said...

wah seronoknya tengok gelagat orang utan tu...

cutenyaaa anak2 ain...nak pulak si honey tu pakai scarf,tak dibukaknye ke?

Uncle Lee said...

Hello Ain, wow! Thats the first time saya bacha or dengar 'pulau Orang hutan'.
Di mana tempat ni?
I must visit this place bila saya balek kampong one day.
Nice pics Ain. Have a nice day, Lee.

Mak Su said...

tentu sesak ek kat situ, time time cuti sekolah ni

Mama Mya said...

waaa bestnye jalan2 nengok org utan lagi huhuhu.. lum pernah sampai sana lagi :(