Monday, February 16, 2009

Tag from Qistina



tag ni dapat dari Qistina-Dubai
Thnx ye Qis sbb sudi tag I.
Since the rules is quite simple, so boleh buat cepat.
klu yg susah..alamat makan tahun gak nk buat.
Rulesnya very easy...
you just go to your photo folder in your comp..
Then go to the 6th folder of photos..then go to the 6th picture in that folder..
put the picture on your blog n description of it.
invite 6 frens to join the challenge.
link them in your blong n let them know they have been challenged.




Ni le gambar yg ke 6 dlm photo folder yg ke 6..

photo folder yg ini contains gambar bunga2 n ayam2..hihihi

gambar bunga orkid..cantik kan...

upsss...not in my garden..hehehehe..

orkid ni kat umah emak..so logiknya emak le yg tanam..

kalau saya yg tanam...alamat tak pernah berbunga la...

tangan panas gitu..

Now saya kena tag another six..bab ni yg ada malas sikit..hihihi..

kalau tag six frens...what about yg other six..n other six..n other six..

so saya open this tag to everybody yg sudi!!!

sudi sudikan lah ye!




23 comments:

en_me said...

kalo emak yg tanam, saperkar yg amik gambo yg cun ghitewww.. ehehe

ain said...

sape lagi..anaknya yg cun leee...hehe

Suzi said...

alahai saya blm buat lagi tag moi ni...

ain said...

suzi...take your time..biasa le klu tag2 ni buat pekasam dulu.

fazemy said...

Dan dan je kak ain gambar orkid yg no 6 tu.tah2 gambar kak ain. bohla gambar kak ain. nak tgk. hehe

ain said...

emy...gambar akak ekh..??hmmm...nanti akak tengok2 gambo masa anak dara dulu ye..hihi

QiStinA's said...

sungguh cekap sekali anak murid buat homework yek... boleh bg full marks n boleh tag lagi nie..he..he

ain said...

cikgu qis...homework yg senang blh le siap cpt cikgu! yg susah..perap dulu le. Ada 1 tag yg belum jwb ni, sian kat Srisufi.

Uncle Lee said...

Hello Ain, thats a beautiful orchid. Love the vibrant yellow colors.
You keep well and have a great week, Lee.

Sasha said...

betul ke gmbr ni kat folder no.6... rasa mcm nak amik tag ni... tp tgk dulu ada apa di folder no.6... hehe... macam2 khazanah ada kat situ... kat folder no. berapa ada gmbr kak Ain?... nak buat tag baru utk Kak Ain... hehehe

ain said...

dear Lee...it is a beautiful orchid. wish you have a great day too!

shasha..amik ye tag ni! pas tu tag yg lain2 pulak. gambar akak tak de dlm mana2 folder le yang.hihi

fazemy said...

olehla gambr masa anak dara pun. jaji tepek sini. gambar time kawin la. syok tk. sbb time tu je cantik..haha.

Sasha said...

ok... sha ambik tag ni... ada apa yer... surprisenye...

-SRISUFI- said...

salam akak...

hehehe
kena TAG.best lah akak sporting.

memang cantik sgt orked tu kak...

have a nice day

;)

zue said...

tag..jgn x tag.
cantik gambo bunga okid iteww..seperti yg en_me ada tangkap diblognya.

far said...

saya sangat teruja dengan masakan disebelah!!!!!!

ain said...

emy...malu le nak tepek gambo..dh tua benor dah. Lain le yg muda2 mcm emy ni..cute mute! Emy x nak ke buat tag akak ni.buat le...

shasha..buat jgn x buat ye..

sufi..akak hutang tag sufi tau. Bila nak buat. Sufi x nak ke buat tag akak ni. Buat ye sufi..

kak zue..orkid tu mak yg tnm, klu saya tnm..hidup pun dh cukup baik..hihihi

far...thnx for dropping by. Akak bukan lah pandai bab2 masak ni. utk tekak family ok le kot. Why akak x leh gi blog awak ekh..???

Mak Su said...

maksu pun tak leh tanam bunga, mesti 'kojol', kenaper ek? huhuhu

ain said...

mak su...seregu le kite..yeah yeah ada geng!!!!

maza said...

uiks....cantik gambo tu ler...

bunga orkid tu ha, omak den ado tanam kek dopan rumah den di Kuantan. Di KL nie, tanam rumput pun keno marah..ni kan pulak nak tanam pokok bungo depan rumah....huhuhu

(pst: rumah merpati jo)

ain said...

maza...klu gitu tnm dlm bilik air je le.

fazemy said...

Oklah nnti org buat tag ni yer. Taruk gambar monyet bleh?Hahaha

Anonymous said...

cantiknya bunga orkid tu,saya ada gak pokok orkid...tapi masa beli je ada bunga ,lepas tu tak keluar2 lagi bunganya.
Akak tak de petua ke nak kasi bebunga???