Tuesday, November 11, 2008

Bread Pudding & Frittata




Alhamdulillah menjadi gak resipi yg saya try buat ni. Bread pudding n frittata. Mula2 nmpak frittata tu kat umah Qistina..pas tu suzi pulak buat. bila scroll resipi..mcm senang je. bhn2 pun mmg ada dlm fridge..so merajin le semlm.




Alhamdulillah anak2 suka...hubby pun suka. Cuma hubby pesan...make sure bila saya buat2 bnda ni...saya pun sama2 makan..ni tak...buat tapi x makan..hehehe..saya ni bukan le pemakan sgt..sbb tu malas bab2 masak.

10 comments:

Suzi said...

wah ...Tahniah!...teruskan kerajinan masak...dan makan sekali tau....
nanti saya sorang je mengembang..hihihi...sejak duk sini berat dan naik ni..huhuhu....

laily said...

sedapnya nampak, pos boleh tak, aku tak de oven jadi tak boleh lah buat

zue said...

salam kenal ain..
tukang masak memang selalu x ada selera nak makan. (org kata masak sendiri)cuba mkn org lain yg masak..sedap.. aje.

melihat pd bread pudding & frittata tu..k.zue pun kecur..

ain said...

suzi...akak ni wlu pun x pemakan, bdn tembam gak..hihihi.. pnt le dok joging ngan treadmill..tp tak nak turun2 gak..huwaaaa..!!!

laily...kau dtg umah aku la..nanti aku masak special utk kau..hihi..

zue...betul la zue..penat masak terus hilang selera..

Shais said...

kak ain...berjaya juga. saya cukup suka tengok orang memasak nie, kagum.

amboi....piring tu cantik, nie kalau mak saya tengok mesti berkenan:)

UmmuSarah said...

Salam Ain,

Sorry le aku lama x dtg ziarah. Tapi aku dah khatam baca n3-n3 kau yg lepas...hehehe. nyesal aku lambat baca. X dpt le aku nak komen banyak2. Aku setuju bab yg kau cakap pasal guru2 kat sekolah. Aku pun kadang2 tension kat depa. Tapi aku pun sedar selama nie, masa aku tgh sibuk, aku banyak lepas tangan. Tp, InsyAllah, lepas nie, aku akan lebih perihatin. Ok jugak kalau kau share kau punya experiences...boleh aku tumpang implement kat anak2 aku. Ilmu kalau dikongsi mmg lebih berkat.

Intan Rosnitta said...

Salam Kak Ain,

Nampak sedap tu. Akak mmg ada bakat masak. Meh la berjiran dgn intan, boleh tumpang makan...

:)

maza said...
This comment has been removed by the author.
maza said...

aderkkk bab makan lagi....

jawabnya bertambah ler berat badan den.....hehhehee

fadhy said...

Looks like pro... :)..Suddenly, ur dish reflected me to my mom...miss her 'air tangan'