Tuesday, November 25, 2008

OnDeH2 anak-anak











Actually, saya tak de intention nak masukkan entry ni..tapi anak dara saya beria2 suruh post. This young lady nak sgt saya post ondeh2 hasil air tgn dia, adik dia Iwani n of course yg palinggg kecik si Honey. Menjerit2 nak godeh sama.

Tak berapa menjadi sangat ondeh2 yg we all buat ni. Rasanye ni 2nd time buat after more then ten years. Keledek saya terlebih..so ada a bit bitter the taste..terlebih air daun pandan pun ye gak kot. Pas tu saiz ondeh2 ni ada saiz S, M dan L..XXL pun ada. Yang dasat bentuk dumplings pun ada. Kerja anak dara saya Izzati lah ni. Sesi masak dah jd sesi main2 pulak.

The best part is tasting moment.. Hmm...sedap lah gak wlu pun kurenggg..Lupa letak gula dalam keledek...so ada pahit2. Bila ayah they all balik, mulalah suruh ayah dia test. Siap suapkan dalam mulut ayah dia lagi. Ayah they all cakap....sedappppppnyeeeeeee...!!!! that's my hubby..always positive.

Well...nxt time kalau buat lagi, gtee sedap punya..baik rupa dan rasa. You'll become perfect when you learn from mistakes. Hehe....

13 comments:

Shais said...

rajinnya anak dara kak ain, yang kecil pun nak menolong....bertuah kak ain anak-anak dah boleh buat kerja.

berapa umur yang kecil tu...comel sangat.

Suzi said...

anak2 saya suka masak2 kat dapur...sesekali tu ajak gak diaorg join ...tapi saya jenis tak berapa suka byk2 tangan kat dapur..nak kemas satu hal lak...hihihi...

Tie said...

Hi hi..anak gadis tu kurus je macam anak Tie..Sekarang ni lebih tinggi dari mama dia..kaki dan tangan panjang je...he he

Baguslah rajin buat kuih..esok2 senang nanti. Boleh antar rumah Tie.. teringin lak nak makan ondeh2 tuh!

QiStinA's said...

amboi rajin nye anak dara ain.. si kenit pun nak tolong jugak... ada gak aktiviti they all yek...cuti2 sekolah nie... ha..hari nie kuih ape pulak ain???he..he

ain said...

salam shais...sebenarnye byk main dr menolong..anak yg kecik tu baru sethn 3 bln.

Salam suzi..sama le ngan akak tak suka bdk2 kat dapur..rimas pun ye..makin leceh keje pun ye..hihi..

salam tie...anak dara akak tu memang keding. cerewet bab2 makan. now ni pun dah lbh tinggi dr akak, so akak kena pakai kasut tumit tinggi 2"..hehehe

ain said...

salam qis...anak yg sulung tu nk sgt try buat ondeh2..kat sek tu hari buat tak jadi..hihihi.. ari ni klu rajin ingat nak buat brownie torte..kalau rajin le..

Intan Rosnitta said...

Salam Kak Ain,

Seronoknya anak2 dah buleh tolong mama dia kat dapur. Yg kecik tu pun tak nak kalah tu...

:)

IBU KUMBANG said...

sioknya main masak2 ngan anak2! hehe bila akak nak tempek gambar akak!

ain said...

salam intan...tolong ekh..??? tolong nyepah ada leee...hihihii..
tp bagus gak..so depa2 dpt le belajar menolong...

salam ibu kumbang...tepek gambo akak..???x cun lah..nanti klu ada yg seksi sikit baru akak post ekh..hihihi...

Uncle Lee said...

Hello Ain, you buat saya kelang kabote on seeing your ondeh2. I have not eaten that can't even remember when, ha ha.

And Ain...seeing the pic of your lovely daughter, it confirms beauty runs in your family.
You have a great week and best regards, Lee.

Uncle Lee said...

Hi Ain, just dropped by to wish you and family selamat hari raya, best regards, Lee.

Suzi said...

kak ain...mana cerita n pic raya... :)

kak ina kl said...

salam ain..lompat dari rumah moi...memang anak perempuan memang senang di ajar..anak lelaki selalunya buat akak tension...anak yang bongsu ni lagi lorat...nak belajar kena ketuk dulu..kalau main games tenguk katun tu favourite dia..
rajin ye anak dara buat ondeh..tak apalah mcm-mcm saiz..janji boleh masuk mulut...salam perkenalan dari akak..