Wednesday, March 4, 2009

Kantoi

Saya ada seorang sahabat baik. Namanya Sri, Puan Sri. Umurnya lebih kurang sama tua je ngan saya, 37. Rumahnya selang sebuah dr rumah saya. Yang ni rumah tinggal la. Sekarang kawan saya tu dok kat dubai..lama dah..5 6 tahun kot. Ikut hubby dia kerja sana. Saya diberi kepercayaan utk memegang kunci rumah dn kunci keretanya. Walau terpisah beribu2 batu, kami rasa mcm dok sebelah2 je sebab selalu email, berkongsi cerita suka duka, kongsi minat yg sama, benda yg sama. Senang citer saya ngan dia memang satu kepala lah. Klu dah berdua, saya yang ala2 ayu dan sopan ni pun boleh bertukar jadi gila2..hahaha. Dia yg sentiasa control rupawan pun boleh jadi brutal gak.
Masa mula2 saya blogging, tak de seorang pun dr kawan2 saya di sini yg tahu psl blog saya. Konon2 macam malu gitu. Terrrrmasuk le Puan Sri ni. Hubby suruh saya beritahu ngan Pn Sri ni, ye lah dah nama kawan baik kan...tak baik rahsia rahsia tau. Tapi saya tak nak, segan ada, takut dia ketawakn pun ada..hehehe.
Sepanjang saya berblogging, saya pasti akan teringat Pn Sri. Terfikir gak klu le minah tu dpt trace blog saya ni. Tambah2 lg Pn Sri pun suka baca blog gak. Di tambah2 lg saya pun ada cyber fren dr Dubai. Tak Tahu kenapa 2 3 hari ni instinct saya kuat mengatakan Pn Sri dah tau blog saya. Dan memang betul punnnn!!!!

Semingu lepas saya ada terima satu message di shoutmix. Message dr Nek PP. Bila baca salam kenal dr Nek PP, hati saya terus tangkap..this must be her. So ingat nak btau le dlm sehari dua ni. Rupa2nya minah tu pun dh tak tahan nak simpan sampai june . Normally June dia balik bercuti. So dia ingat nak surprisekn saya june nanti. Mlm tadi segala2nya sudah bukan rahsia lagi. Berjam gak bergayut kat YM citer psl benda ni. ketawa sana ketawa sini. Hubby pun tumpang sekaki ketawakn saya kekantoian. Kata Pn Sri dia dpt tangkap saya melalui nama blog "Better homes n garden" sebab kami minat gila bab2 decor ni. Rumah Pn Sri cantik tau. Dan rupa2nya saya tertangkap sejak awal2 lagi. Ai say men...silap pulak saya letak nama blog.hehehe...

Now ni dia jd pengikut setia blog saya. Ada yg saya dah citer ngan dia, dia baca semula kat blog. Especially apa yg saya masak. Nasib baik le blog saya bukan jenis merapu..kalau tak mau bertahun kena ketawa ngan dia. Untuk Pn Sri atau nama glamenya Nek PP, very sorry and Welcome to the blog. Sorry ye..no red carpet..hihi. Kena nko balik june nanti.




40 comments:

Tie said...

Hi hi.........

Kak tie belum terkantoi lagi...ha ha..

Tak pe la ain...sahabat yang baik tentu seronok blogging sama...he he..

ain said...

kak Tie..yes..she is very nice fren

Tirana said...

Hehehe..tula..nak rahsia sangat..kan dah tertangkap..hehehe..tak pe kan..kawan baik sendiri..lagipun blog aje bukannya cerita sensasi yang memalukan..

fazemy said...

Ala...Puan Sri dah tahu ke kak ain psl blog ni? Tak dpt la nak ngumpat psl dia lg kat sini nnti. Haha.

Wahhh gembira betul kak ain. Tulah teknologi zaman skrg ni. Dihujung jari je. rasa dekat kan.

fazemy said...

Haiii Puan SRi. Selamat berkenalan. Saya suka kawan dgn kwn Puan Sri ni. Sbb dia klw buat air teh tak taruk gula. Haha.

Nik Fauziah Nik Hussin said...

Salam.. alamak ain.. terbalik sudah.. I'm supposed to be the kakak heheh...
Akak lagi tua dr Ain.. isk3

Na Shari said...

Hahaha...
Dapat bayangkan muka akak tengah blushing...Malu wei kalau kantoi....

ain said...

Kak Tirana...pg2 td saya sms dia suruh bc blog..sana subuh lg.hihi

emy...tu la kan..tp yg akak tau sekrg ni emy ngumpat kak..haha

nik..nik lbh tua dr akak ke..tgk anak2 masih kicik2 lg

Na...masa tau dia tau...mcm nak tergolek ketawa sampai terkujut hubby.

maza said...

eerk! Pangkal namo den Tan Sri..

hehhe,

ekau tak mau ko terkantol dgn den...hehhehe


laman baru maza: masih dlm process pindah di http://mazaaida.blogspot.com

nd said...

monin AIN n ladies..salam kenal..

Nek PP suke banget ziarah RUMAH2 KALIAN..MENGANCAM! MOHON DIHALALKAN kalau Nek PP terr'CILOK' RESEPI yaaa...temakasih bebanyakkk...

PANDAN MUKO SI AIN!! WAKAKAKA..
SORII 1001 LORI..NEK PP TAK DEK BLOG..JADIK ZORO JADIK LER..ngeh3x

BIG HUG N KISSES TO AIN!

QiStinA's said...

ha..ha..nie kena tukar nie..kena panggil k.ain...boleh???he..he.. kawan k.ain kat dubai yek...kat mana ye... tp kenan gmbr bunga yg k.ain letak kat n3 nie..he..he

Nek PP said...

AIN..NEK PP new acc sepesel 4 'RUMAH AIN'...wakaka..

hii FAZEMY..slmt berkenalan..sori yerk ain..nyebokk aje nek pp..ahaks..

to all...HAPPY BLOGGING YAA..

ain said...

maza...tiba2 teringat awak td, tup2 komen awak masuk..bagui den nyer instinct maa. bina 'banglo' baru ke??

nd...syebuk lah dia...hug n kisses to you too!!!

qis..jgn le panggil akak..dh byk sgt adik2 dlm blog ni. umur je tua dr you..but babyface.x caya tanya nek PP..hihi

Nek PP...nko share blog ngan aku je le pas ni.

ain said...

Qis...Nek pp tu dok dkt2 ngan Dubai mall..apa nama jln pun I dh lupa pulak. tp sepelaung je le. hari2 dia lepak kat situ..pg sampai le mlm...hahahaha.

{SRISUFI} said...

hahaha akak kantoi...

ni kembar puan Sri dtg...
sri juga...hehe..seronoknya.

sri juga mahu jadi penggemar hiasan rumah spt pn Sri lah.sampaikan salam sri ye akak


=)

fazemy said...

Wahhh camtu senang la kak ain nak order barang darii Dubai yer..ada org blh tolong belikan. Nek PP siap buat akaun blogspot lg tu unt kak ain. Wahh untukmu apa shj snaggup ku lakukan.


psss: taruk la gmbr korg 2 kat sini..mesti muafakat gitew gmbrnya. (haha..kes busy body)

ain said...

sufi...sufi klu tengok hiasan dlmam umah dia, gtee teruja..cantik sangat. Nanti akak sampaikn slm ekh..

Suzi said...

hahaha...tulah kak ain

saya pun pernah kantoi kwn2 saya...ada tu samapai sekarang kot tak tahu yg saya dah tahu dia ada blog hihihi...

Anonymous said...

hahaha...dah terkantoi,oklah tu dengan kawan baik seniri...

ima lagilah dah terbalik call ain...akak bulan 9 ni dah 38 tahun ... isk malunya dah pecah rahsia...hehehe...

zue said...

ain..byk sgt yg kantoi ni...tang umur.

masing2 dah ubah panggilan...

apa2 pun kirim slm kat kawan baik Nek pp

ain said...

suzi..pandai su simpan tak habaq kat depa2 ekh..syok le jd silent reader.

ima..ngan kwn baik sendiri le yg segan sikit. so ima tua sethn dr kita ekh..tak yah panggil kakak la ekh. setahun je.

kka zue..tu lah pasai, berterabur dh panggil yg adik kakak..yg kakak adik..hmmm, kak zue mmg kena panggil kak zue kan.

mother of two said...

ooo.. cam gitu.. hehehehe.. kecik ajer dunia cyber nie:)

ain said...

shiela...tu la pasai..posing2 jumpa gak akhirnya..hihi

Anonymous said...

terserah ain le...ima ok je...hehehe

NeK PP said...

noon cucu2 nek pp..ahaks..sonokkknyaa..

ain..tnx xoxo 4 d perlawaan tapii maap ler beb..takat singgah2 jenguk2 aje laa yaa..dpt gek pekena TEA MONIN XDEK GULA..ngeee...nek pp lebih selesa jadik MS ZORO! buhuahua...

qistina..frenz of ain..nek pp tinggal di albarsha..bukan dubai mall laa beb..ski dubai! hampehh..

ain said...

Emy...ltk gambo akak 2 org...jgn le dik ooiii....bahaya!!!!

nor said...

salam ain...tak pe..boleh jugak nek PP syer story dgn ain...ntah2 kami pernah jumpa kot nek PP tu hehe..kan moi..kan moi..

ain said...

nor...may be le kot. jumpa time raya2 ke. nanti saya tanya nek PP ekh..???

en_me said...

kawan ketawa senang dicari.. kannns

ain said...

en_me...ni pun kawan nangis gak tau. Happy weeknd n drive safely.
















+

NeK PP said...

salam jummat ceria cucu2 nek pp..ahaks..hi ainn..masakk dahhh???

cucu nor..mukin kot masa open2 hauss..takat2 senyum selayang pandang ajee..ahakss..

cucu moi..nek pp xpernah jumpa..

naz ilyn said...

salan kak ain...
seronok ada kawan baik camtu... tapikan kalau kawan baik kak ain tau pun bagus gak bertambah meriah anda berdua... moga kian bertaut tali persahabatan kalian berdua.

GigiPalsu said...
This comment has been removed by the author.
PenMerah said...

betullah...malu kalau best fren baca blog kite especially kalau yg tiap2 ari ngadap muka dia.nasib belum kantoi,biarlah tinggal rahsia

Sasha said...

hahaha!! cyber world is smaller than real world. mana mau menyorok kak Ain?... kalau ye pun nak menyorok pakai ler title lain... mmg saja nak org cari kot?...

p/s: Kak Ain ni pun Puan Sri jugak yea?... wah! muda2 dah ada big title.

Uncle Lee said...

Hi Ain, nice to be known by certain personalities.
You suda famous, ha ha.
Have fun and keep well, Lee.

Zureen said...

Kecik jer dunia ni..he3

Shais said...

hehehe...tak boleh nak elak, ceruk mana pun boleh jumpa.

naz ilyn said...

salam kak ain...
sila datang blog saya ada buah tangan untuk akak... datang tau.

Mak Su said...

wah...!! huhuhuh

selamat berkenalan juga ler dihulurkan kat Nek PP :)