Monday, March 30, 2009

Merajuk ke ..????



Saya ni tengah sedih campur risau. Anak dara saya yang kat N9 tak telepon2 sejak last call yg lalu. Sejak dia gagal nak pujuk saya dan ayahnya untuk menghadiri majlis sabtu yg lepas. Selalunya menjadi routine dia akan call kami setiap hujung minggu. Tapi kali ni x de pulak. Merajuk ke..??? Tapi tu bukan sifat dia.

Saya btau hubby anak dia tak call2. Hubby pun rasa bersalah. Tapi nak buat macam mana, dia sedang sibuk sangat2. Even Sunday pun kena gi site. Kalau tak pergi pun, asyik bergayut kat hp je, saya yg tengok pun naik lemas. Jgn kata pergi majlis zati, nak jenguk parents saya pun asyik cancell je. Lama sungguh x balik kampung, pdhal x sampai sejam pun drive.

Hopefully, zaty just sibuk dengan acivity2 hariannya sehingga tak sempat nak call kami. Hopefully juga dia akan call saya secepat mungkin. Please!!!!!

24 comments:

PenMerah said...

may be zati sibuklah tuu.. tapi kita sbg ibu mesti sedih.Yea lah kalau boleh nak penuhi semua permintaan anak, lebih2 lagi mereka dah work hard dan happykan hati kita.Esok lusa telpon lah tu..By the way boleh tahu kampung ain kat mana?

nekPP said...

ppaid abisss laaaa..haiyooohhh..

Suzi said...

betul ckp nekPP tu ppaid abis tu...taklah fikir bkn2 kak...tak pun sibuk...

ain said...

cikgu...hopefully she is buzy le. Saya org pontian cikgu. Cikgu org mana pulak.

beb...dia x pakai ppaid le. pakai siling, tu hari selambak aku kasi siling.

su...ye lah..buzy le kot. lagi2 pementasan eng drama just around d corner.

nekPP said...

betul suzi..betul suzi..kahkah..meh dtg umah..nekPP jamu pulut kuning...

ainn..uwekkkkkkkkk...

Sasha said...

salam kak Ain,

maybe Zati tu sibuk, dah dekat2 tgh tahun ni nak exam, tak sempat nak calling2... Kak Ain yg susah hati sbb rasa bersalah, kan?... ala... tak lama kalau merajuk pun...

naz ilyn said...

mmg risau kalau anak tak call... tapi fikir yag baik-baik jer... kalau merajuk sekejap jer... esok call lah tu...

dah tuntutan keje... suami sy pun macam tu gak... klu kat umah tak putus-putus org call... kalau nak ke mane-mane kena set time awal-awal.

Shais said...

kalo anak dara merajuk susah sikit nak pujuk (pengalaman dgn anak dara saya)

hopefully sibuk kut.

Anonymous said...

sabarlah ain...anak saya tak merajuk pun tak call2...dulu masa baru2 masuk asrama 6 ke 7kali call dlm sehari,naik bengang saya dibuatnya...tapi sekarang seminggu sekali pun susah...katanya sibuk...anyway mungkin zati tu sibuklah jugak...

maza said...

mungkin ekau diselubungi raso bersalah jo tu!

huhuhu

kekadang anak2 sekarang sudah main bombereng...teknik psikologi..

huhuhu

ain said...

naz...ye la..akak je yg risau lebih2 je kot. may be dia tengah lonjak2 gembira.hehe

sha...sampai la ni masih rasa bersalah lg tp mungkin terlebih2 kot.

shais...zati ni sng pujuk shais. klu merajuk diam je, pastu okay balik. jgn wani...siap dok bawak meja lg.

ima...anak ima boy ke girl. Klu boy mmg le x kesah sgt call2 ni. kita yg kat umah dok risaukan dia kan.

maza...yo lah..betul le apa ekau cakap. perang psikologi ekh. aduss anak2 sekrg ni..makin canggih ekh.

nekPP said...

zaty mcm ayah dia..COOL! wani mcm IBU DIA!!! buhuhua.. kuat merajukkk...

zue said...

klu anak x call cuba ain call dia balik...

saja tu nak dera ibunya.

ain said...

beb...dh bangun dahhhh!!!!ingat lum layiii...!!!

kak zue...payah ckit nak call sek dia ni. x pe le kak, may be sy yg over kot.hehe

™سريسوفي said...

Salam kakak,

Aduhai.
Merajuk kah dia kak?
Sampaikan salam saya kepada adik Zati ye kak.

QiStinA's said...

harap2 zati tak ngajuk yek... tak kot..maybe bz tu... mmg hati ibu mcm tu kan k.ain...cepat rase kan...

ain said...

sufi..dia jenis susah merajuk, may be akak terasa guilty. that's all. Insyaallah nanti akak sampaikan slm sufi ye.

Qis...ye la qis..hati ibu ni sensitive sikit kan. cepat cuak.

princessharyati said...

tu dia mak dia dah risau.. ehhehe

Uncle Lee said...

Hi Ain, maybe forgot pay phone bill, maybe busy?
Sometimes one likes to be in seclusion for awhile to recharge batteries....
But I'm sure it will come.
You just stay easy, have a pleasant week, Lee.

ain said...

yatt...gabra yatt but may be I yg terlebih kot.

Lee...ye la. may be she is quite busy with the english drama n hockey.
May be I am too worry about nothing.

maza said...

hmm mungkinkah lepas ini kena taburkan sedikit manisan dengan membawanya ke KFC atau ke kolam paneh di Pedas tu ha, akan melunturkan sikit kemaruk merajuk si zeti..

tapi, kalau den lah, kalau anak2 merajuk, den lak raso lain macam...raso bersalah yg amat...berbanding bini den yg merajuk lak...

wakakkka.....

erk - ain, tidak lah den ni bermaksudkan nak memarahkan bendo yg sedio parah nie ha.....huhuhu

ain said...

maza...anak oden ni x mkn kfc la. dia kata ayam2 kfc x healthy. nk pujuk dia bwk je gi law yatt. hilang le merajuk dia tu.hihihi

laki oden pulak ckp, anak merajuk sng nak pujuk, bini merajuk alamat cuti2 msia le dia.hihihi

Alhamdulillah, mlm td zati called. Dia tgh bz dgn latihan hockey dn eng drama. Tapiiiiii...dia suruh dtg gi tengok dia gak. habis le bapak dia.

kuIna Jentayutiara said...

jgn fikir bukan2... sabarlah.
nanti call la tu...

Anonymous said...

ain,anak ima mana ada girl,semuanya boy...syukurlah dah call pun,senanglah hatikan...

gambar anak2 dah ada,gambar collections pun dah ada,bila lagi gambar ibunya...hehehe