Sunday, April 19, 2009

PROJEK HUJUNG MINGGU

Ahad semalam, we all tak keluar kemana-mana. Anak yang no 2, Ikram ada pertandingan perarakan sempena sambutan maulidul Rasul di masjid. Mr Fix-a-lot pulak lepas jengah office sekejap terus kepenatan. Minda dia kepenatan sangat, so dia nak relax2 kat umah sambil dengar stereo dia. Petang baru we all keluar pergi lepak2 kat taman riadah Pasir Gudang.

So, bila dah dok umah tu, mula la saya belek pokok2 yang kat luar tu. Ternampak watering can yg saya beli kat Ikea, macam dah tak berseri pulak. Tup..tup..datang idea nak buat face lift ngan watering can ni. Decoupage!!Yeah...lamanya tak buat hobi yang satu ni. Saya ni minat decoupage. Masa rajin2 dulu..mcm2 benda saya decoupagekan, tray la, cutting board la, frame la. May be tak la sehalus atau secantik artis, but I am very proud of my own!




minta tolong Mr Fix-a-lot spray kan warna putih


bahan2 yang saya gunakan untuk projek decoupage saya


taraaaaaa!!!!

ni le hasil setelah siap di spray sealer


Ini antara projek saya yang sudah2


Well...puas hati sungguh dengan hasil projek semalam. Kembang kuncup montot saya bila Mr Fix-a-lot puji2. Pas solat Isya' semalam Mr Fix-a-lot buat joke beritau Portmeirion called..nak saman saya! hehehe

23 comments:

Na Shari said...

Wah...cantik!Akak ni creative la...Halus je hasil kerja akak tu...

Mak Su said...

wow! cantik!

maksu amik award blog friend :)

thank you

ada award juga utk ain

kuIna Jentayutiara said...

chantek... sy keras tangan... mesti tak jadi..

Anonymous said...

ain...cantiknyaaaaa!!!!
nak berguru boleh tak...?minat sangat ni...hehehe

QiStinA's said...

amboi k.ain..diam2...creative rupanya akak sorang nie... nak belajar la buat..he..he..or tempah kat k.ain je..boleh????

nekPP said...

nakkkkkkkkkkkkkkk satu!! ahaks..4 my besday present...ngeeeeeeeeeee;)))

ayshanur said...

wahhh...
bagus nyer idea nie ...

Uncle Lee said...

Hello Ain, I love your fancy watering can. Very classy too.
Looking after plants can be very relaxing too.
Have fun and keep well, Lee.

zureen @ mama said...

Cantiklah akak buat..
Kalau tangan kreatif pegang apapun boleh jadik...memang berseni.

INTAN RH said...

wah...mmg kreatif hasil tgn ni...gud job! :)

Anonymous said...

Cantik nya !!

Tie minat design country ni...

Kreatiflah ain... :)

Jamilah Aini Mohd Rafiei said...

Ala...Kak Ain ni mmg kreatif tul ek...saya bkn pandai kraftangan tp kerastangan!!!hahaha

zue said...

kretif betul lah ain..klu k.zue tak tahu nak buat apa..ada2 tu klu dah buruk alamak kena buang aje.

p/s: rumah ain mesti ala2 inggeris.

Ainazli said...

Kak cantikla..teringin nak belajar nie..hehehhe..bolehla curahkan ilmu kat saya nanti..hehehe..

diannazainodin said...

Kak..mende tu cmner?..Tampal ke..tekap ker..apa ek?..Mmg ada special equipment ker?

Mama Mya said...

waaa cantiknye kak.. kalau saya wat harus x menjadi coz memang x creative huhuhu

mama mya
http://www.quefamili.com

fazemy said...

Wahhh sungguh kreatip kak ain ni. patutla nampak lawa rumah. kak ain apa lg promote la rumah ala2 casa impian dlm blog ni. nak gak tgk view ruang tamu..kitchen..bilik tido mahupun setor di rmh kak ain tu. plissss...

ain said...

dear every one of you..tq so much for the compliments! I really appreciate it from the bottom of my heart!

Anonymous said...

abang mae puji teww ada maknerr.. kehhh

ain said...

me....tau x per..hihihi

Shais said...

kak ain,

memang berbakat...ni kalau mak sayau tahu ni jenuh la pulak nak membeli barang2 nak buat benda ni.

ain said...

shais..mak shais pun minat bnda2 ni ke..??wah..ada geng ni.

Sasha said...

Wah!! cantik sgtlah hasilnya!! bole buat online bisnes yg menguntungkan... nak buat tempahan satu bole tak?